Ik heb al heel wat soepen gemaakt en ook heel wat verschillende paprika soepen.. Maar dit is BY FAR de allerheerlijkste! Dus de belangrijkste tip die ik kan geven: MAAK HIER VEEL VAN! Ik weet zeker dat je daar geen spijt van krijgt.

4 rode paprika’s
3 goed rode tomaten
2 uien
3 teentjes knoflook
2 tl pittige paprika poeder
2 blokjes tuinkruiden bouillon
2 dl droge witte wijn
1 tl verse tijm
5 sneetjes witbrood
peper en zout
creme fraiche

1: Verwarm de oven voor op 200 graden en laat de paprika’s in 30 minuten op de bakplaat zwart blakeren.
2: Verwijder de schil en de zaadlijsten en snijd deze in stukjes. Snij ook de ui, knoflook en tomaat.
3: Verwarm olie in een pan en fruit de ui met de knoflook. Roer de paprikapoeder hier doorheen en laat heel even meebakken.
4: Voeg paprika, tomaat, verkruimelde bouillonblokjes, tijm en wijn toe. Roer even goed door en schenk er dan 4dl water bij.
5: Laat een half uur zachtjes door borrelen.
6: Pureer dit met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
7: Snij het brood (zonder korstjes) in blokjes en bak dit krokant in een koekenpan zonder olie.
8: Serveer de soep met een klodder creme fraiche en de zelfgemaakte croutons.

Advertenties